3 Haziran 2012 Pazar

Hakemi bayildi

Nemescso-Vassurany maçı misafir takımın 3-0 üstünlüğü ile devam ederken, maçın 50. dakikasında faul vermediği gerekçesiyle evsahibi takımın savunma oyuncusu Rudolf Kiraly, hakem Jozsef Szabo'ya itiraz etti. İtirazını sürdüren Kiraly, kırmızı kartla hakem tarafından oyundan atılınca çıldırdı. Hakemi yumruklarla ve tekmelerle döverek yere yıkılmasına neden olan defans oyuncusuna diğer futbolcu arkadaşları da katılınca, hakem aldığı darbeler nedeni ile bayıldı. Diğer futbolcuların araya girmesiyle ölümden dönen Macar hakem, sedye ile soyunma odasına götürülünce maç tatil edildi.


Hakemi bayıltana kadar döven futbolcu Kiraly, ''Çok özür diliyorum, maçın 3-0 aleyhimize sürmesi nedeni ile kendimi kaybettim'' açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye gelen; Amerikalı Müslümanların yaşam koşulları ve Amerika’daki Müslüman algısına dair kapsamlı açıklamalarda bulunan Kara Panterlerin Efsanevi Lideri Dhoruba El Mücahid Bin Vahad’ı hatırlayacaksınız. Dhoruba, Amerikan Devleti’nin siyah vatandaşları yozlaştırmak için çeşitli faaliyetler yaptığını, özellikle hip-hop müzik ve popüler kültürün diğer araçlarının ürettiği starlar vasıtasıyla yozlaşmaya ivme kazandırdığını, bu bağlamda gençlerin düşünemez hale getirildiğini ve sonuçta gençlerin toplumdan soyutlanarak pis işlere bulaşmak zorunda bırakıldığını söylemişti. Günümüz Amerika’sında hakim olan bu ideoloji Malcolm X’in gençlik döneminde de revaçtaydı ve o zaman da siyah gençlerin hareket alanları daraltılıyordu. Böyle bir ortamda yetişen Malcolm de gençliğinde bu akıntıya kapılmış, kurduğu çete ve yaptığı yasadışı işlerle statükonun bir parçası haline gelmişti.

İç dünya

İç dünyamı şöyle bir yokladığımda, “Malcolm beni neden bu kadar etkiliyor” diye düşünürüm. Karşıma çıkan yüzlerce cevaptan bana göre en değerli olanı şudur: Onunla aynı dönemde yaşamamış, dolayısıyla bizzat onu görmemiş bir insan olarak sadece fotoğraflarında ve vidyolarında gözlemlediğim samimi ve bir o kadar keskin bakışları.

Konuşma yaptığı yüzlerce toplantıda özgürlük manifestosu dillendirmesinin yanı sıra, şehit edildikten sonra geride tek kuruş miras bırakmaması dikkate değerdir. Özgürlük savunucularının arkalarında milyonlarca dolarlık servetler bırakarak fani aleme göçtüğü dünyamızda, eline geçen paraları son kuruşuna kadar mücadelesine harcayan Malcolm X’in bu tavrını önemsiyorum. Şunu da belirtmekte fayda var. X’in bu tavrını önemsemek sermaye düşmanlığı yaptığımız anlamına gelmemeli.  Bu durum Malcolm X’in özgürlük mücadelesini diğer özgürlük mücadelelerinden ayrı kıldığı için dikkatimi çekiyor. Çünkü samimiyet ancak bu kadar somutlaşabilir.
masaj salonu tatil şarkı sözleri escort bayan